Značka: G21
Kategória: DIELŇA
Chcete si dopriať ešte lepšiu chuť grilovaných špecialít? Máte plynový gril a chýba vám tá dymová aróma, typická pre grilovanie na drevenom uhlí? Alebo chcete prekvapiť svojich hostí jedinečným chuťovým zážitkom? Táto malá, na prvý pohľad nenápadná „kovová škatuľka s dierkami“ vás dostane na vyššiu úroveň grilovania, priamo medzi majstrami grilu.
Dômyselne riešená nerezová škatuľka s vekom sa po naplnení drevenými lupienkami alebo štiepkami zavrie a vloží medzi horáky plynového grilu, prípadne na rošt grilu na drevené uhlie alebo grilu elektrického.
Po zatvorení veka grilu a zahriatí grilu sa z namočených drevených lupienkov začne uvoľňovať dym, ktorý naplní grilovací priestor a grilované mäso, ryby alebo ďalšie špeciality získajú jedinečnú dymovú arómu. G21 box na údenie sa skvele hodí aj pre doúdenie syrov, ovocia a zeleniny na grile.
G21 box na údenie s vekom je pevný a stabilný aj pri vysokej teplote vo vnútri grilu. Vyrobili sme ho z nerezu a opatrili otvormi v spodnej stene aj vo veku. Vďaka týmto prieduchom sa dym uvoľňuje von z boxu a plní vnútorný priestor grilu.
Box na údenie G21 je pri rozmeroch 23 x 9 cm a výškou 4 cm kompaktný a medzi horáky plynového grilu alebo na rošt grilu na drevené uhlie alebo grilu elektrického ho tak ľahko umiestnite.
Veko grilu nechajte po celý čas grilovania s údiacim boxom zatvorené, aby dym mohol cirkulovať vnútri.
Namáčať alebo nenamáčať? Pred použitím odporúčame drevené lupienky alebo štiepky namočiť, aby vznikal dym a štiepky nezhoreli. Po namočení z drevených štiepkov dôkladne vyžmýkajte tekutinu, príliš mokré triesky a lupienky by sa namiesto dymenia len naparovali.
Pri voľbe drevených štiepok, lupienkov alebo odrezkov do boxu na údenie G21 máte veľký priestor na experimentovanie a objavovanie. Vyskúšajte rôzne typy dreva, škála chutí je neuveriteľná. Drevené lupienky alebo štiepky z orecha sa hodia k hovädziemu aj bravčovému mäsu. Dym z orechových štiepkov je silný a veľmi aromatický.
Drevo z jablone je ideálne pre bravčové mäso a hydinu, jeho dymová aróma je jemná a sladkastá.
Čerešňové drevo je skvelé a univerzálne, vhodné pre bravčové, hovädzie, hydinové i zverinu. Sladká a jemná chuť, ktorá sa dobre mieša s inými drevinami.
Jelšové štiepky alebo lupienky sú ideálne k rybám a hydinovému mäsu. Ich dym je jemný a mäsu dodá nasladlú arómu.